fb
Ревюта

Призраци под наем в „Хотелът на ужасите“

1 мин.

„Хотелът на ужасите“ (изд. „Фют“) дава старт на поредицата „Агенция „Призраци“ на италианския писател Пиердоменико Бакаларио. Той вече е познат на българската публика с фантастично-приключенската си серия за Юлисес Мур, а в новата отново има свръхестествен елемент.

Може би се питате какво прави агенцията на сирака Уилард Мьогалей? Доставя ужасни, страховити и плашещи призраци по желание на клиента! В последните години бизнесът е доста позападнал, така че когато момчето вижда обявата за новоотварящ хотел от веригата „Хотели на ужасите“ в замък в близкия Спунвил, естествено, решава да кандидатства за доставчик на голям брой призраци. За съжаление, към сделката проявява апетит и лъскавата Агенция „Фулъртън“. Ще успее ли Уил да се пребори с надменния си, зализан, безскрупулен и изключително дразнещ конкурент?

Книгата е интригуващо начало на поредица за читатели от 9 до 12 години, която с лекота ще ги забавлява през летните месеци, без да има претенции за оригиналност на идеята или изключителен стил на писане.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]