fb
НовиниПо света

Романът „Къща от карти“ вече и в САЩ след бума на сериала на Netflix

2 мин.

51TkUsx605L25 години след първоначалното си публикуване във Великобритания, романът на Майкъл Добс ‘House of Cards’ стъпва и на американския пазар с преработено от автора издание, съобщава Publishers Weekly. Бившият заместник-председател на Консервативната партия и съветник на Маргарет Тачър е пренаписал някои от епизодите и диалозите и е променил финала.

Sourcebooks, които издават и останалите книги на Майкъл Добс в Щатите, пуснаха електронната версия на книгата в петък, едновременно с излизането на целия втори сезон на суперуспешната екранизация на Netflix „Къща от карти“. Освен автор на вдъхновилата сериите книга, Добс е и в екипа от изпълнителни продуценти на поредицата.

Къща от карти„Страхотна като самия сериал, книгата сега е дори по-добра – напрегната, изненадваща и изпълнена с политически инитриги. Ужасно вълнуващо е точно ние да доведем романа в САЩ“, казва вицепрезидентът на Sourcebooks Тод Сток. Книгата проследява пътя на британския политик Франсис Ъркърт по пътя му към премиерския пост.

‘House of Cards’ ще бъде публикуван и в хартиен вариант с меки корици, като 50 000-ят тираж ще бъде достъпен за читателите на 11 март. Романът има две продължения – ‘House of Cards: To Play the King’ (1992) и ‘The Final Cut’ (1994), които по-късно също ще бъдат издадени в Щатите от Sourcebooks. По всяка от трите книги ВВС направи минисериали в началото на 90-те.

Още в първия ден след пускането си онлайн от Netflix Сезон 2 на „Къща от карти“ спечели овациите на феновете. Ден преди премиерата дори самият американски президент Барак Обама помоли последователите си в Twitter да не пускат подробности за сюжета.