fb
БългарияНовини

ИК „Хермес“ дарява книги на читалища в пет региона

1 мин.

хермесДарение от книги на български автори за читалищата в страната на стойност 25 000 лева ще направи ИК „Хермес“ по повод 25-ата си годишнина. Книгите ще бъдат разпределени в 5 региона на страната, а по време на всяко дарение ще присъства български автор на издателството.

„В своята 25 годишна история Издателска къща „Хермес“ винаги е спазвала политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните ни цели е да популяризираме родната литература и да даваме възможност тя да става достъпна за все повече читатели. Водени от тази идея, правим и дарението на българските читалища“, споделят от издателството по повод на инициативата.

На 12 май от 13.00 часа в РНБ „Петко Р. Славейков“ – Велико Търново г-н Стойо Вартоломеев, управител на „Хермес“, ще се срещне с библиотечната общност от региона, за да дари книги на стойност 5000 лева на 30 читалища. Специален гост на събитието ще бъде българският писател и сценарист Георги Мишев.

Останалите писатели, чиито книги ще бъдат подарени на читалищата във Велико Търново и региона, също са знакови имена в родната литература като Владимир Зарев, Недялко Славов, Георги Божинов и други.

Следващите дарения ще бъдат направени в Русе и Пловдив, а последните два града ще бъдат обявени допълнително.