fb
СпециалниЧети с мен

Инициативата “Чети с мен” с второ издание на 6 юни 2015 г.

1 мин.
Cheti s men 2015

Второто издание на “Чети с мен” ще се проведе на 6 юни (събота) от 10 ч. в Градската градина в София (на мястото на бившия мавзолей) и десетки населени места в цялата страна, съобщават организаторите на официалния tumbl блог на инициативата.

По традиция от любимите си книги четат популярни личности – писатели, музканти, артисти, художници, а като част от програмата в столицата ще бъде организирано ателие “Нарисувай си приказка” и специално издание на “Пощенска кутия за приказки”.

Авантюристите ще могат да се включат в литературно предизвикателство “Открий литературна София”, в рамките на което ще трябва да изпълняват различни задачи на места, свързани с книжната история на столицата. Малко по-късно любителите на косплей ще могат да се развихрят на сцената и да покажат как изглеждат техните любими книжни персонажи в специално изработени костюми.

Екипът на фондация “Детски книги” ще подготви специална програма за деца, а www.AzCheta.com – Аз чета, сайтът за твоята книга предизвиква всички малчугани да дойдат маскирани като любимите си литературни герои.

“Чети с мен” е Инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация “Българска книга”, Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите “Глобални библиотеки” и “Детски книги” и сайтовете “Аз чета”, “Книголандия” и Love Theater.

[ + ]