fb
От издателстватаСпециални

Ивинела Самуилова тръгва на национално турне с „Пътеписи за душата на България“

2 мин.

Ивинела Самуилова тръгва на обиколка из страната, за да представи новата си книга – „Пътеписи за душата на България“ (изд. „Хермес“). Предстоящият литературен маратон ще започне в София на 19 април (четвъртък) от 18:00 ч. в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и ще продължи в още седем български града: Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Благоевград.

Ето кои са обявените до момента срещи с авторката:

  • София – 19 април (четвъртък), 18:00 ч., Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“
  • Стара Загора – 24 април (вторник), 18:30 ч., Къща музей „Гео Милев“, ул. „Гео Милев“ 37
  • Пловдив – 25 април (сряда), 18:00 ч., Книжарница „Хермес“ – Централ, ул. „Княз Александър І“ 43

„Пътеписи за душата на България“ съдържа петнайсет истории, разказващи за пътешествията на Ивинела Самуилова до различни кътчета на страната. Неочакваните срещи по пътя, поетичното преживяване на природата, провокативният поглед към историята, задълбоченото вникване в традицията, споделените съкровени мисли и искрената емоция повеждат читателя към дълбините на родната ни същност.

Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Романите „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ печелят първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. „Жената, която търсеше любовта“ е удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето“ заемат четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България“ за 2015 г., а романът „Бабо, разкажи ми спомен“ е избран от читателите за „Любима книга на България“ за 2016 г. В края на 2017 г. Ивинела Самуилова е отличена от Столична библиотека като един от петимата най-четени български автори.