fb
БългарияНовини

Иво Иванов раздава автографи 4 часа на представянето на „Кривата на щастието“

1 мин.

Почти невъзможна мисия се оказа за почитателите и приятелите на Иво Иванов и неговите „кореспонденции от Канзас“ да влязат на представянето на „Кривата на щастието“ в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“ в четвъртък вечер. Над 200 души дойдоха да уважат автора, а раздаването на автографи преди и след официалната част, водена от спортния журналист от БНТ Камен Алипиев, продължи близо 4 часа.

Сърцатият автор започна с автографите още преди самото представяне, но извилата се дълга опашка принуди организаторите да прекъснат раздаването, за да кажат Иванов и негови близки приятели по няколко думи за книгата. Писателят и спортен журналист се просълзи от вълнение на няколко пъти, особено след като баща му разказа за първите му стъпки в писането.

„Щом сте тук, значи аз и вие си приличаме. Знам, че у всеки у вас стои ненаписана поне една книга, една ненарисувана картина, една неизпята песен – бих се радвал да ги прочета, видя или чуя!“, каза през сълзи Иво Иванов в края на премиерата. След което раздава автографи до 22 часа, изписвайки дълги послания върхи книгите на своите почитатели и разменяйки по няколко думи с всеки от тях.