fb
БългарияНовини

Изабел Овчарова-Изи с номинация за „Полет в изкуството“

2 мин.

Инфлуенсърката и авторка на няколко книги Изабел Овчарова-Изи е сред номинираните имена в петнадесетите награди за „Полет в изкуството“. Отличията ще бъдат връчени на 23 април. Организаторите от фондация „Стоян Камбарев“ обявиха, че сред избраните млади таланти са още носителят на European Shooting Star 2024 от филмовия фестивал в Берлин – Маргарита Стойкова, любимецът на журито на „България търси талант“ – илюзионистът Старбой Айвън, авангардният дизайнер и визуален артист Невелин Иванов – Нево и музикантът Лъчезар Кацарски.

23-годишната Изабел Овчарова-Изи е отличена в категория „Литература“. Родена е в Шумен, тя вече е автор на шест книги, като всяка от тях оглавява класациите за тийн литература. Дебютното ѝ заглавие „Щастливей“ получи детската литературна „Вазова награда”. В новата си книга „Слънчеви лъчи в мрака” засяга теми, свързани с психичното здраве.

Лъчезар Кацарски е победител в категория „Музика“. Той е на 25 години и е роден в Благоевград. Дядо му и двамата му родители са актьори. Той загубва зрението си още при раждането, но това развива още повече сетивата и заложения му музикален талант.

Пловдивчанката Маргарита Стойкова, която покори „Берлинале“ преди дни за ролята си в Диада“, е победител в категория „Кино“. 19-годишната актриса е от беларуски произход е и владее перфектно освен руски и български, английски и испански език.

Победител в категория „Визуално изкуство“ е Невелин Иванов – Нево, на 22 г., от Бургас. Студент по моден дизайн в Националната художествена академия, той е визуален артист, експериментиращ в областта на графиката, живописта и концептуалната мода. Има участия в групови изложби и модни пърформанси.

Старбой Айвън, на 21 г., от София, е победител в категория „Сценични изкуства“. Още когато е на 8 г., родителите му го записват в единственото у нас Цирково училище, където започва да изучава професионално изкуството на магията. Израства бързо и участва в редица елитни магични форуми в света, сред които Masters of Magic, Hans Klok Trophy, Dutch Festival of Magic.

Един от тези пет номинирани в различните области на изкуството ще получи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия, която ще бъде обявена в нощта на церемонията.


Книгите от материала можете да поръчате от Ozone.bg.