fb
НовиниПо света

Американските издателствата с ръст в продажбите в началото на 2020 г.

1 мин.

Издателствата отчитат ръст от 3.5% в продажбите за първите два месеца на 2020г. според данните, представени от 1 361 издателства пред Асоциацията на американските издатели (AAP). Статистиката показва, че през януари ръстът е 3.7%, а през февруари – 3.1 %, научаваме от Publishers Weekly. Тази тенденция надали ще се запази заради ситуацията с COVID-19 и се очаква данните за март да не са толкова положителни.

Продажбите на аудиокниги бележат значителният ръст от 17.2% през първите два месеца на 2020 г. Те представляват също така 13% от продадените книги за възрастни. Наблюдава се спад при продажбата на електронни книги – с 6%.

При детската и тийнейджърската литература продажбите на книги са се покачили с 6.3%, а аудиокнигите – с 14.1%. Най-голям е ръстът в търсенето на специализирани издания, който се равнява на 17.3%, докато при религиозните издания се наблюдава спад от 1.7% за месеците януари и февруари тази година. Продажбите на учебни помагала за ученици са с 1.1% по-малко в сравнение с миналата година, но за разлика от тях студентските такива са с 2.8% повече.

Снимка: Pexels