fb
БългарияНовини

Издателство „ICU“ на национално турне през април

2 мин.

От 23 до 30 април издателство „ICU“ ще проведе срещи с читатели в шест български града. Обсъжданите книги и теми ще бъдат различни. Предлагаме ви списък със събитията:

23 април, 17:30 ч., Търговище, РБ „Петър Стъпов“

Среща разговор за книги, посветени на семейството, травмите на съвременността, фигурата на бащата. Ще се обсъждат сборниците „Бащите не си отиват“ и „Куфарът на брат ми“, последните книги на Хишам Матар и Катерина Стойкова, ценностите в литературата и в живота.

24 април, 17:30 ч., Попово, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“

Среща разговор за литературата, която лекува. Родената в Попово авторка Людмила Людмилова ще представи книгата си „Болестта на пеперудата. Моята анорексия“, в която разказва за битката на семейството си с демона на тежко хранително разстройство. Ще бъдат обсъждани и за други книги с терапевтична сила.

25 април, 17:30 ч., Разград, РБ „Проф. Боян Пенев“

Среща разговор, посветен на „Бащите не си отиват“ – сборник с разкази на двайсет и четирима съвременни български автори, посветени на връзката с техния баща. Книга любов и изповед. Ще се говори и за други книги за бащи от каталога на издателството.

26 април, 18:30 ч., Троян, Галерия „Серякова къща“

Среща разговор за литературата, която лекува. Родената в Бургас и пребиваваща в САЩ авторка Катерина Стойкова в един откровен разговор за домашното насилие, травматичното детство и силата на истинската поезия да лекува.

27 април, 18:00 ч., Стара Загора, РБ  „Захарий Княжески“

Катерина Стойкова ще гостува и в града на липите, където ще проведе откровен разговор с гости и читатели.

30 април, 18:30 ч., София, книжарница „Ориндж“ (на „Графа“)

Гост отново ще бъде Катерина Стойкова.

Снимка на публикацията: „ICU“