fb
НовиниПо света

„Изгубеният символ“ подлуди Америка още преди да е излязъл

2 мин.
izgubeniat simvol

Ден преди официалното излизане на новия роман на хитовия американски писател Дан Браун „Изгубеният символ“, американският книжен пазар е затрупан с поръчки за книгата. И тъй като сюжетът на книгата е мистерия, която може да се бори с мистериите в самия роман, очакването на феновете е неистово. Краят му наближава, защото на 15 септември ще бъдат пуснати в продажба първите 6.5 млн. копия от изданието.

Интересът към „Изгубеният символ“ е толкова голям, че най-големият електронен портал за онлайн продажби в света Amazon се принуди да увеличи значително охраната около складовете, където ще се съхраняват книгите. Наскоро главният изпълнителен директор на Amazon призна, че напрежението е толкова голямо, че компанията е подписала споразумение с издателите книгата да се държи зад врати с две ключалки, като клчовете за всяка от тях стоят у различни хора.

Предполагаеми части от сюжета вече плъзнаха между феновете. Те твърдят, че този път романът ще е свързан с разследване на проф. Лангдън за шотландска масонска ложа и че действието ще се развива само в рамките на 12 часа във Вашингтон. Британският „Дейли мейл“ пък разкрива, че е в книгата се говори за свещения граал, който през 1368 г. е занесен в Шотландия от рицаря-темплиер сър Хенри Синклер, дядо на човека, построил Рослинската капела.

„Изгубеният символ“ е първата книга на Браун от 6 години насам и бе промотирана в продължение на няколко месеца със загадки в Twitter и Facebook. Предишната книга на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“ бе продаден в над 80 млн. копия и бе преведен на 51 езика. Очаква се у нас изданието да излезе на 22 ноември и да струва около 20 лева.