fb
Книги и киноСпециални

Извънредна прожекция на „Раната“ на Фатих Акин за представянето на автобиографичната му книга

1 мин.
fatih-akin

fatih-akin-v-klinchТази вечер в кино „Одеон“ ще бъде представена автобиографичната книга „В клинч на немския режисьор от турски произход Фатих Акин. Премиерата ще бъде придружена от прожекция на филма „Раната„, който е един от акцентите в програмата на София Филм Фест 2015.

Интересът към събитието е голям, а билетите за прожекцията свършиха още преди няколко дни. За радост на почитателите на Акин организаторите обявиха, че ще има допълнителна прожекция от 23:00 часа.

„Правенето на кино е като бокса – споделя големият германски артист от турски произход. – Разпределяне на силите, тактика, тайминг.“

От бокса идва и името на книгата „В клинч“, която издателство „Колибри“ определя като „великолепно сборище на разговори от работилницата на киното.“ Преводът е дело на Жанина Драгостинова. „В клинч“ излиза като част от поредицата „Библиотека Амаркорд“, посветена на киното.

В рамките на събитието книгата ще се продава с 30% отстъпка. Отстъпка можете да получите и при закупуване в книжарницата на издателството срещу представен билет от прожекцията на филма „Раната“.

Представянето на книгата на Фатих Акин ще започне тази вечер в 20:15 часа в кино „Одеон“.

Прочетете и ревюто на Милена Петкова за книгата.

 

Кадър от филма "Раната"

Кадър от филма „Раната“