fb
БлогБлогове

Къде, какво, защо

2 мин.
БлогБлогове

Къде, какво, защо

2 мин.

Вероятно трябваше да напиша тази публикация още миналата седмица. Пиша я обаче чак сега. Защото вече имаме зад гърба си първите 7 дни на обновения „Аз чета“ – сайтът за твоята книга.“

Така започваше публикацията, която исках да пусна онзи ден. Сега обаче наистина й дойде времето, особено след като толкова много хора дойдоха, за да ни подкрепят на старта на „Кафето върви с книга…“. Благодаря на всички, които бяха там – вероятно повече от половината мога да изброя поименно.

Няма нищо по-хубаво от това да се наслаждаваш на атмосфера, в която се смесват ароматът на кафе и усещането за книгата, носено от мириса на хартията. Сигурен съм, че кафе-книжарницата без тютюнев димще бъде рай за всички онези, които не могат да живеят без хубавото кафе и добрата книга. Сигурен съм и че практиката за отделяне на кътове за четене в големите кафенета ще става все по-често срещана у нас. И с това ще има повече партньори за кампанията ни.

Кампанията: страхотна идея, страхотни партньори, страхотно място, десетки пленени от магията на книгата. Целият този интерес още веднъж ни показа, че кампанията „Кафето върви с книга, не с цигара“ е насочена в съвсем правилна насока. Със сигурност ще продължим да поднасяме още изненади, защото насърчаването на четенето е задача, с която се занимаваме цели 3 години.

И като казах 3 години, ясно си давам сметка, че ако не беше цялото това време, в което „Аз чета“ е мястото за среща на любителите на книги, кампанията вероятно нямаше да привлече толкова голямо внимание. Именно затова съм горд с целия екип, който дава част от себе си на другите, пишейки за всяка прочетена книга. Сега, когато каузата „Аз чета“ има реални измерения, се вижда как всичко има смисъл.

Надявам се да бъдем заедно и по време на следващите ни кампании и ще продължите да сте все така активни (както е Мила, която направи специален кът за събиране на книги за другата ни кампания „Дари книга“), а и ще чакаме нови идеи. Благодаря ви, че сте с нас.

[ + ]