fb
Ревюта

Как да не обичаш Ню Йорк!

2 мин.
az obicham nu jork

az obicham nu jorkНали сте чували популярния израз „не съди за книгата по корицата“? Е, това си е само популярен израз. Голяма част от читателите, с които се сблъсквам всеки ден сякаш се боят, че ако докоснат „розова“ корица, ръцете им ще окопаят и очите им ще изтекат. И не говоря само за мъже! Не мога да повярвам, че има хора, които отказват да четат нещо различно от Достоевски и Айн Ранд… (или поредния, галещ струната „елитарен интелект“ автор, чийто творби наводняват пазара). Аз, както си личи, не съм от тях. Обичам тежките, умни и дебели книги. Но обичам и тънките, розови, оранжеви, жълти, цветни корици, между които е събран емоционалния еквивалент на чаша горещ шоколад – смях, нега, очарование, романтика.

Една такава книга е „Аз обичам Ню Йорк“. И накрая дори има бонус – освен романтична история с готин рокаджия, получаваш и безплатен, чисто женски (кифленски, ако щете) пътеводител на Ню Йорк. И това ако не е промоция!…

Пътеводителят е съставен от Анджела, за която Ню Йорк се оказва дестинация за бягство, след като заварва годеника си с друга жена. В Ню Йорк скованата британка Анджела Кларк разтваря обятията си, за да прегърне всички чудатости, които „градът, който никога не спи“ може да й предложи. А освен безбройните магазини, двама готини мъже и куп нови приятелки, Ню Йорк поднася на нашето момиче и най-големия подарък – себепознанието (ау, каква сложна дума в ревю на чик-лит! :D). Но това е факт.

Отърсила се от всичко, с което е свикнала, от задължението да пази поведение, от собствените си, удобни заблуди, Анджела е готова да се впусне в невероятния водовъртеж от страст, романтика и откровена похот, който само Ню Йорк може да предложи. Този водовъртеж я изхвърля на брега на едно от най-реномираните списания и я превръща в реномиран топ-блогър. Анджи трябва да избира – рокаджията или банкерът, Ню Йорк или Лондон, блог или истинска рубрика в списание… А вие ще се счупите от смях, докато четете.

И един съвет от мен, напълно безплатно. Не четете тази книга в градския транспорт или докато чакате, за да платите сметката за парното. Вземете си чаша мокачино и шоколадово кексче, седнете някъде на слънце и се поглезете!