fb
Ревюта

Разкрий писателските тайни с „Как да пишем страхотни истории!“

2 мин.
kak-da-pishem-strahotni-istorii

kak-da-pishem-strahotni-istorii„Как да пишем страхотни истории!“ (изд. „Софтпрес“) на Кристофър Едж е суперяка книга за всички (малки и големи) читатели, които много биха искали да пишат интригуващи и добре изпипани истории. Освен че е полезен – с многобройните си трикове и споделени писателски тайни, този наръчник е и забавен, което е голямото му предимство!

Книгата е разделена на две части. Първата съдържа всичко, което трябва да знаеш, за да напишеш страхотна история – от „първоначалния проблясък“, намирането на вдъхновение и идеи и впрягането на въображението до редактирането на готовия текст.

Тази част е разделена на кратки подтеми, които са поднесени по лесен за възприемане начин и стимулират любознателността на читателя (бъдещ писател):

  • Мрежа от думи – предлага кратки синонимни гнезда и идеи как да обогатиш собствения си речник за целите на писателското си начинание (пък и не само).
  • Код червено – синтезирани правила за подобряване на правописа, пунктуацията и граматиката. НЕ се бойте от тях. Постарайте се да ги разберете и в замяна те ще ви служат винаги и ще обличат в най-прекрасни дрехи всичко, което пишете.
  • Съвети от известни писатели. Кой би се отказал да черпи познание директно от извора?
  • Направление „Вдъхновение“ – тук ще научиш как и къде да търсиш вдъхновение, за да пишеш интересни и необикновени истории.

Втората част от книгата предлага съвсем конкретни трикове за писане на най-различни истории – страшна, смешна, фентъзи, романтична, криминална, шпионска, трилър, сценарий за комикс или комбинация от няколко жанра.

Просто избери какво ти се пише и се залавяй! Има само едно условие, за да напишеш най-страхотната история: „Продължавай да четеш!“