fb
Ревюта

„Как Лора се научи да брои до десет“ преборва изпитанията на математиката

1 мин.

За малките деца броенето е сериозно предизвикателство. Всички у дома се надпреварват да въведат мъниците в основите на математиката, но за някои изброяването на последователни числа е напълно излишно упражнение. Такова е и за Лора – главната героиня в книгата на Сотир Гелев „Как Лора се научи да брои до десет“ (изд. „Enthusiast“).

Лора може да брои само до едно и това е напълно достатъчно. Едно момиче на име Лора. Една котка на име Сергей Есенин. А щом опре до палачинки, нещата стават „една, а после и още една“. За героинята не е проблем да познава само цифрата 1, но майка й (като типичен загрижен родител) всячески се опитва да я убеди в обратното.

Текстът на Сотир Гелев изглежда лесен за измисляне, но привидната опростеност не трябва да заблуждава възрастния – авторът е вплел в „урока“ по математика много други теми, които превръщат четенето в богат източник на идеи за разговор с децата. Кой е Сергей Есенин? Как се „берат“ диамантите? Защо джуджетата са три, а не седем? Има ли дракони сега? Какво работят разбойниците? Това са само част от въпросите, които аз получих от моя малък син. Освен да търсим отговори на подобни въпроси, двамата с Дани затвърдихме умението му да брои до десет.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!