fb
СпециалниЧети повече

Кампанията „Забавното лятно четене“ 2014 стартира с кръгла маса за детската грамотност

1 мин.
detsa chetat

На 13 май стартира инициатива на сайта Az-deteto.bg „Забавното лятно четене“. Кампанията ще бъде открита в Американския център на Столична библиотека от 10:00 ч. с традиционната национална кръгла маса на тема „Четенето – забавното лятно четенепът към по-висока грамотност“.

Целта на събитието е да бъдат набелязани най-наболелите проблеми, свързани с грамотността на децата в България, и да бъдат предложени начини, по които да бъдат решени те от компетентните страни. На дневен ред остава темата за предизвикателствата пред детското четене, както за възможностите за стимулиране на четенето сред учениците.

Програмата включва панели на тема „Детската грамотност в България“, „Как учителите в България мотивират децата да четат“, „Ролята на родителите в процеса“ и „Социалната страна, равен старт на децата“.

За участие в събитието са поканени представители на Министерството на образованието и науката (МОН), Българската академия на науките (БАН), „Заедно в час“ и UNICEF. Партньор на събитието е Българска библиотечно-информационна асоциация, а модератор ще бъде Милена Атанасова от медийна група Investor.