fb
БългарияНовини

Кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ приключи

3 мин.
Chitatelska shtafeta 4: Lovci na prikliuchenia

Knizhno party za finala na Chitatelska shtafeta 4Кампанията за насърчаване на четенето „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ приключи официално на 8 януари 2015 г, обявиха организаторите от сайта „Детски книги“.

Кампанията стартира на 29 септември миналата година и в рамките на повече от три месеца над 700 деца прочетоха повече от 2 500 книги от поредиците “Сам Силвър, тайният пират”, “Детективите Агата и Лари” и “Приключенията на Минерва Минт” на издателство ФЮТ. Малките читатели от 6 до 13 години изпратиха своите форми за участие и се включиха в надпреварата за колекционерски значки и награди. В същия срок те имаха възможност да се включат и в конкурса за ръчно изработени пиратски карти „Карта на скрито пиратско съкровище“. Паралелно в Детския отдел на Столична библиотека се проведоха и четири издания на литературни клубове „Читателска щафета“. В тях малки и големи се впуснаха в детективски разследвания, епични пиратски битки и много забавни приключения.

Организаторите канят всички малки и големи читатели на щуро книжно парти на 18. януари от 12 часа в България Мол (бул. „България“ 69), с което ще бъде отбелязан финалът на успешното четвърто издание на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. Освен игрите и викторините, посветени на щафетата, по време на събитието на лотариен принцип ще бъдат изтеглени имената на щафетниците, които ще получат големите награди – 1 бр. таблет и 1 бр. електронен четец, предоставени от Ozone.bg, и осигурените от издателство “ФЮТ” комплекти с книги от трите поредици, участващи в щафетата.

Онези от първите 500 участници в щафетата, присъстващи на заключителното събитие в България Мол, ще могат да получат на място специалните си колекционерски значки от „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”, като за целта е необходимо потвърждение на присъствието и информация за името на участника на editors@detskiknigi.com. Останалите късметлии ще получат значките си по пощата в срок до 05.02.2015 г.

Все още можете да станете жури в конкурса за пиратска карта, като подкрепите най-хубавия проект с бутон „Харесва ми“ под снимката в специалния албум във фейсбук. Гласувалите до 15 януари ще определят двама победители, получаващи наградите на публиката, а представителите на Spiegelburg България ще дадат отделна награда-изненада на картата, която ги е впечатлила най-много.

Организатор на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения” е сайт Detskiknigi.com в партньорство с издателство “ФЮТ” и с подкрепата на „Аз чета”. Целта на кампанията е да насърчава децата да четат като привлича вниманието им към книги извън задължителните списъци. Наградният фонд за щафетата е осигурен от Ozone.bg, наградите в конкурса за пиратски карти са предоставени от магазин Spiegelburg България. Партньори на кампанията са Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация „Глобални библиотеки-България”, Национална мрежа за децата и Столична библиотека.