fb
ГалерияМултимедия

Кампанията Love Your Bookstore промотира книжарниците преди празничния сезон [галерия]

2 мин.

Сара Джесика Паркър: „Мисля, че книжарниците често са това, което сплотява общностите“.

Кампанията Love Your Bookstore, целяща да привлече общественото внимание към физическите книжарници, ще се проведе между 10 и 16 ноември, съобщава Publishers Weekly. Инициативата е на членове на книготърговската индустрия и ще сложи символично начало на традиционното пазаруване преди коледните и новогодишни празници.

Ключов елемент на кампанията е едноседмичното предизвикателство Love Your Bookstore Challenge. Включилите се в него читатели и автори трябва да посетят местната книжарница и да се снимат с книгата, която най-много биха искали да подарят, с тяхно любимо издание или със заглавието, което сами искат да получат.

След това читателите могат да публикуват снимките в Instagram или Twitter между 10 и 16 ноември с хаштаг #loveyourbookstore. Всеки, изпълнил условието, автоматично се включва в игра с книжна награда. Организаторите окуражават участниците да канят приятелите си да се присъединят към инициативата.

Доминик Рака, изпълнителен директор на издателството Sourcebooks и член на комитета, стартирал кампанията, казва:

В културен аспект книжарниците са невероятни и важни за всички нас места, и знаем, че книжарите помагат на читателите да откриват и споделят магията на книгите. Те създават читателски общности, които са двигател на промяната, защото книгите преобръщат животи. Искаме да дадем възможност на всеки да почете своята любима книжарница.

Нийл Геймън: „Това, което казвам, е, че един град не е град, ако в него няма книжарница. Може да се нарича град, но ако няма книжарница, той знае, че не може да заблуди никого“.

Сред останалите по-известни личности, подкрепящи кампанията, са Джордж Словик-младши – директор на Publishers Weekly и член на инициативния комитет, Беки Андерсън – съсобственичка на Anderson’s Bookshops и бивша председателка на Американската книготърговска асоциация, и Карл Ленърц, изпълнителен директор на Детския книжен съвет.

Ленърц коментира:

Всяка обществена кампания, която промотира четенето и великите книги по такъв позитивен и спонтанен начин, е балсам за душата на Америка в тези времена. Наистина се надявам тя да се превърне в нова ежегодна традиция!

Организаторите са създали и уебсайт, който съдържа повече информация за кампанията и предлага достъп до рекламни материали. Facebook страницата ѝ пък ще намерите тук.

Вижте снимки от сайта на кампанията Love Your Bookstore: