fb
Ревюта

Титанично пътешествие с Каспар – котешкият принц

2 мин.

Каспар котешкият принц – Майкъл МорпургоСигурно сте чували името „Каспар“… Да, но днес няма да ви разкажа за духчето Каспар от анимационните филмчета, а за един истински принц. Котешки при това, а именно “Каспар – котешкият принц” (изд. „Фют“)!

Принц Каспар Кандински е невероятен черен котарак с твърд характер… като на истинска благородна особа. Собственичката му, руската графиня Кандински, отсяда в хотел „Савой“ в Лондон, за да пее в Кралската опера. Тя наема пиколото на хотела Джони Хоп да се грижи за скъпоценния котарак – принц и дори се сприятелява с момчето. Но не за дълго!

Тъжен инцидент слага край на приятелството между красивата графиня и Джони. Нещо повече, момчето трябва да се грижи за Каспар. Той обаче упорито отказва да се храни и е обзет от разрушителна тъга, заплашваща да го погуби. Докато не се запознава с Елизабет Стантън, или просто Лизибет.

Малкото палаво момиченце е отседнало с родителите си в хотел „Савой“. Само че като всяко малко момиченце, тя не желае да спазва правилата, по които живеят богатите изискани особи, и постоянно се забърква в неприятности, изправяйки косите на родителите си. Един ден Лизибет открива Каспар в стаята на Джони и между тях тримата пламва невероятно приятелство. Джони дори спасява живота на палавницата!

За съжаление, всяко хубаво нещо има своя край. Настъпва денят, в който семейство Стантън трябва да отплава за Америка, където живее. Пътешествието им ще се осъществи с най-големия и сигурен кораб – чудото „Титаник“. Силно натъжен, Джони изпраща приятелката си Лизибет до кораба и дори й подарява Каспар. А после…

Ех, може ли пътник без билет да остане незабелязан? В какви приключения попадат младите герои и може ли една котка да преплава Атлантическия океан – всичко е разказано в книжката на Майкъл Морпурго!

Не пропускайте да прочетете и ревютата за други книги на Майкъл Морпурго: “Боен кон”, “Слон в градината”, “Сянка”, “Пеперуденият лъв”, “Невероятната история на Адолфус Типс”, “Супер!”,“Костенурката Занзибар” и “Историята на редник Пийсфул”.

Не пропускайте да станете част от Месеца на Майкъл Морпурго, организиран от изд. “ФЮТ”. Спечелете си пътуване до Лондон!

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.