fb
БългарияНовини

Книжните сладкарки Trouble Bakers организират кръводарителска кампания

2 мин.

Вече сме октомври и с наближаването на Хелоуин споменаването на вампири и кръв не ни изненадва. Няма спор, вампирите са едни доста неприятни и страшни създания, но тази година имаме шанс да ги надхитрим, като се включим в забавната акция „Дари кръв, спаси живот – остави вампир да гладува!“, организирана от момичетата от Trouble Bakers, съвместно с бар „Абордаж“. Всеки, който дари кръв между 5 и 19 октомври, ще получи подарък книга и безплатен вход за настолни игри в бар „Абордаж“. Необходимо е само да представи бележка за кръводаряване от Националния център по трансфузионна хематология на ул. „Братя Миладинови“ 112 в София.

Дари кръв, спаси живот

„Тази година за първи път успях да даря кръв (също и за втори!). Преди време бях опитвала, но не ме пуснаха, защото имам ниско кръвно и мислех, че никога няма да ми позволят. Още имам ниско кръвно, но в тези два случая не беше прекалено ниско и макар и на косъм, дарих! Почувствах се като супергерой – уж е нещо дребно, но е твоята кръв, което може да спаси някого в беда. Вярвам, че има и други хора като мен, които са си въобразили неща и не опитват пак или пък никога не са пробвали и искам да им дам допълнителен стимул да кръвоДАРят. Всеки ден социалните мрежи са заляти от призиви за дарения на кръв и това е така, защото в последните години все по-малко хора даряват, а покрай пандемията – съвсем. А аз знам, че можем да променим това. С малки жестове, стимули – защото книжните сърца са големи сърца! А 450 мл. кръв може да е разликата между живота и смъртта. Има смисъл да запретнем ръкави (съвсем буквално!) и да помогнем“, споделя пред „Аз чета“ Деси Иванова, организатор на кампанията.

Книжните подаръци са осигурени от издателствата „Артлайн Студиос“, „Емас“, „Егмонт“, „Книги-игри“ и „Бард“, а в заглавията им задължително присъства думата „кръв“ или нейните производни, за да са подходящи за повода. Акцията ще продължи до края на октомври или до изчерпване на книгите.

Можете да следите Facebook събитието тук.