fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват:
 30 бестселъра на ИК „Хермес“

6 мин.
Advertorial

През 2021 г. Издателска къща „Хермес“ празнува своя 30-годишен юбилей. През тези три ползотворни и успешни десетилетия с логото на издателството излязоха хиляди прекрасни заглавия, които се превърнаха в любимите книги на малки и големи читатели. Затова и в последната за годината статия от рубриката Книжарници „Хермес“ препоръчват избрахме да ви представим 30-те най-продавани книги на издателство „Хермес“ през 2021 г. Ако сте пропуснали някоя от тях, доверете ни се и ѝ обърнете внимание – със сигурност няма да съжалявате!

Книжарница „Хермес“ – Варна

„Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън е безспорният лидер в класацията на най-продаваните заглавия на издателство „Хермес“ с тираж от 55 000 екземпляра. Със своя директен и остроумен подход към темата за личностно израстване авторът заслужено си спечели не само прозвището „антиселфхелп гуруто на новото поколение“, но и множество верни фенове. Сред най-търсените и продавани книги през 2021 г. се нареждат и другите две заглавия на Марк Менсън – „Всичко е прецакано“. Книга за надеждата, в коeто той анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им, и „Тънкото изкуство на съблазняването“, в коeто той предлага полезни и работещи съвети на мъжете как да привличат представителките на нежния пол.

Книжарница „Хермес“ – Хасково

„Атомни навици“ от Джеймс Клиър е прекрасна идея за началото на новата година. В книгата почитателите на мотивационната литература ще открият доказана стратегия за успех, основаваща се на изграждането на полезни навици. Като чудесен старт на 2022 г. могат да послужат и бестселърите на Антъни Уилям. В „Лечителят медиум“ и „Лечителят медиум: Прочистване за здраве“ ще намерите хранителни режими за по-добро здраве и повече енергия, за да изпълните по-лесно новогодишните си обещания. Ако попадате в групата на духовните търсачи и ви трябва източник на вдъхновение и храна за душата за начало на годината, не пропускайте „Петър Дънов: За силата на мисълта“ и „Мъдростта на душите“. Не можем да не споменем тук и „Човекът в търсене на смисъл“ от Виктор Франкъл – знаков труд в сферата на психотерапията и една от 10-те най-влиятелни книги на миналия век, която за поредна година попада в бестселъровата класация на издателство „Хермес“.

Книжарница „Хермес“ – Хасково

На кулинарите, както и на всички почитатели на вкусната храна, препоръчваме двете ни най-продавани книги с рецепти през 2021 г. – „Тефтерът на баба“ от Светлана Илиева и Илиан Илиев и „И замириса на бабини гозби и спомени“ от Ивинела Самуилова. В тях ще намерите не само страхотни идеи за традиционни български гозби за празничните трапези, но и за през цялата година. Любимата на България писателка Ивинела Самуилова попада в класацията с други две свои заглавия – „Бабо, разкажи ми спомен“ и „Наръчник по практическо чудослучване“, написана в съавторство с психолога Андрей Бъчев по повод 10 години от публикуването на „Животът може да е чудо“. Друга книга на български автор, която заслужено намира място сред най-успешните заглавия на 2021 г., е сборникът с разкази и пътеписи „Вдън гората Дикчам“ от Георги Божинов.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

Съвсем очаквано Джоджо Мойс отново доминира в сектора на дамските четива. Сред бестселърите на 2021 г. е най-новият ѝ роман – „Нощна музика“, в който читателите срещат Изабел, известна цигуларка и майка на две деца, която се изправя пред редица трудности, за да запази семейството си. Заглавията от трилогията с чаровната Луиза Кларк – „Аз преди теб“, „След теб“ и „Все още аз“, също са сред най-продаваните книги на издателството през 2021 г. Друга обичана авторка зарадва почитателите си с нова коледна история. „У дома за Коледа“ от Джени Хейл носи духа и атмосферата на празниците и повдига настроението с точната доза романтика. Сандра Браун също не разочарова многобройните си читатели с поредния си бестселър „Игра на котка и мишка“, в който не изневерява на запазената си марка – идеалната комбинация от романтика и съспенс. Най-новата книга от майстора на шпионския трилър Даниъл Силва – „Орденът“ е задължително четиво за всеки почитател на жанра.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

И тази година подготвихме редица прекрасни издания за децата, с които да запалим обичта им към книгите и четенето. Любимите на малки и големи „Винаги ще те обичам“, „Правиш ме щастлив“ и „Винаги ще съм до теб“ продължават да се радват на огромен интерес със симпатичните си илюстрации и затрогващи послания. „Моите приятели – животните“ вече поколения наред очарова малчуганите със забавните стихотворения и реалистичните звуци на животни. За по-големите деца предпочитан избор бяха заглавията „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“, красиво илюстровано луксозно издания с историите на 100 забележителни жени, и „Приказки за безстрашни момичета“, сборник с приказки от цял свят за умни, смели и решителни героини. С магическата си стилистика и отличен подбор сборникът „Зимни приказки“ се превърна в най-търсеното заглавие преди празниците. Желан подарък се оказа и луксозното ни издание на вечната класика „Малкият принц“. Също така мнозина избраха да подарят „Наръчник по основи на рисуването“ на свои близки или приятели, които искат да усвоят необходимите рисувателни техники и уменния.

Надяваме се сред цялото това разнообразие да сте открили четиво, което е събудило любопитството ви и искате да вземете за себе си или близък човек. Каквото и да изберете, почивните дни винаги са по-уютни и приятни с книга в ръка.

Пожелаваме ви весели и спокойни празници в компанията на любимите ви хора и книги! Благодарим ви за доверието през изминалата година, а през новата ще ви изненадаме с още интересни предложения, с които заедно да споделим любовта от четенето!