fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Новини

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Книги с есенно настроение

6 мин.
Advertorial

Вдъхновени от прекрасните цветове на есента, този месец в рубриката Книжарници „Хермес“ препоръчват избрахме няколко заглавия, с които да се настаните удобно у дома с хубава книга в ръка, докато дните стават по-хладни и по-къси. 

Красивите корици в есенна палитра ще внесат в библиотеката и дома ви подходящото настроение и атмосфера на този сезон на изобилие, уют и размисъл.

„След пет години“ от Ребека Сърл

Обърнете специално внимание на този прекрасен съвременен дамски роман, който напълно заслужено според нас превзе световните класации и вече е преведен на 25 езика. Представете си, че заспите и се озовете в живота си след пет години, а след час отново се събудите в настоящето. Точно това се случва с главната героиня в книгата – Дани Коен, която е успял корпоративен адвокат и току е получила годежен пръстен с диамант от любимия. Тя не вярва в свръхестествени сили, но преживяното я кара да направи всичко по силите си, за да промени бъдещето. Дали обаче това е възможно и дали наистина знае какво я очаква, ще разберете от страниците на тази изключително увлекателна книга.

„Кралски кореспондент“ от Александра Джоел

На почитателите на историческите романи и вълнуващите истории за интриги и кралски приеми препоръчваме първия издаден на български език роман на Александра Джоел. Авторката ни потапя във вълнуващия и колоритен свят на Сидни и Лондон от 60-те години на ХХ в., когато обществото, светът на модата и шоубизнеса и дори кралското семейство усещат задаващата се промяна. В динамичния и враждебен към жените свят на журналистиката една амбициозна героиня си извоюва достойно място и авторитет. Постигнала невероятни за времето си успехи, Блейз Хил е на върха на кариерата си, когато в живота ѝ неочаквано се появява мъж от миналото ѝ в Австралия. А с него – и тайна, която излага на риск репутацията ѝ.

„Глина“ от Виктория Бешлийска

Съвсем скоро излезе най-новата книга на Виктория Бешлийска – „Сърце“, затова, ако още не сте го направили, ви препоръчваме да прочетете и дебютния ѝ роман – „Глина“. Действието се развива през XVII в. в малко китно трънско селце, в което живеят необикновени грънчари. Незабравимата и обогатяваща среща с културата, бита, традициите и обичаите на българите през този период не само ще ви въздейства емоционално, но и ще изпълни есента с повече уют и топлина.

„Quo vadis“ от Хенрик Сенкевич

Един от най-четените романи на ХХ в. пренася читателя в Рим по времето на управлението на император Нерон, когато под бляскавата фасада и пищната екстравагантност на имперската столица се ширят бедност, разврат и морално разложение. На фона на стремителното нравствено падение на Рим пламва любовта между младия войник Марк Виниций и Лигия, която изповядва християнството, заради което мнозина вече са загубили живота си. Дали любовта и вярата на двамата влюбени ще издържат, когато бъдат подложени на нечовешки изпитания? 

„И дъбът още е там“ от София Лундберг

Книжарница „Хермес“ – Видин

Тази задушевна история за приятелството между две жени, запознали се на пейката под красив стар дъб, ни припомня силата на малките жестове като това да изслушаме и подкрепим някого в самотата или болката му. След тежък развод Естер се измъчва от чувство на безпътица и потиснатост. Новата ѝ позната – Рут, неочаквано постепенно я измъква от сивото ежедневие. Невероятните истории, както и една грижливо пазена тайна на възрастната жена отвеждат Естер до езерото Комо в Италия. В края на пътуването тя ще отвори сърцето си не само за радостта и надеждата, но и за любовта. 

„Гробът на сестра ми“ от Робърт Дъгони

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

На феновете на спиращи дъха полицейски трилъри есента носи първата книга от световната хитова поредица на Пол Дъгони с главен герой детектив Трейси Кросуайт. След като останките на отдавна изчезналата сестра на детектив Кросуайт са открити, тя се връща в родното си градче, за да проследи разследването лично. Още при изчезването на момичето полицията задържа заподозрян, който е осъден и лежи в затвора от двайсет години. Трейси винаги се е съмнявала във вината му и сега, когато търси истинския убиец, тя се натъква на полицейско участие, подхвърлени доказателства и фалшиви следи. 

„Изгубеният ангел“ от Хавиер Сиера

Книжарница „Хермес“ – Варна

Един от най-успешните съвременни испански писатели отново не разочарова почитателите си и ги въвлича в задъхана надпревара с времето в най-новия си мистичен трилър. Докато работи по реставрацията на катедралата в Сантяго де Компостела, Хулия Алварес разбира, че съпругът ѝ Мартин е бил отвлечен край връх Арарат в Североизточна Турция. Зад похищението стои мистериозна секта от Близкия изток, чиито последователи вярват, че са наследници на ангелите. Тяхната цел е Мартин да им помогне да се върнат у дома, в райските градини. Единствената надежда за спасението му е Хулия. Неусетно попада в ожесточен сблъсък за контрола над два древни камъка, които според легендите могат да установят връзка директно с Всевишния. Само че от тази невиждана власт са поблазнени не само религиозните екстремисти, но и самият президент на САЩ.

„Красива“ от Даниел Стийл

Главна героиня в новия роман на любимата писателка на милиони жени по света Даниел Стийл е известната манекенка Вероник Винсент, чийто живот изцяло се преобръща след терористичен атентат на летището в Брюксел. Освен че губи двама от най-близките си хора, тя трябва да приеме шокиращата реалност, че с кариерата ѝ е свършено заради завинаги промененото ѝ лице. Търсейки посоката, в която да поеме, Вероник намира утеха в това да помага на другите. Междуременно разбиранията ѝ за красотата коренно се променят, откривайки ѝ нов път към по-пълноценен живот, изпълнен със смисъл и цел.

„Жива“ от Ина Ясипова

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

За да намерим себе си, трябва да се върнем към корените си, към древната мъдрост и традиции на предците ни. Така постъпва и главната героиня в романа „Жива“, като отива в почти опустялото село на покойната си баба. Там Яна преоткрива красотата на простите неща, усеща душата на нашата вековна култура, долавя ехото на мистични истории от миналото, за да се почувства истински жива, както никога досега. 

Уверени сме, че което и от нашите предложения да изберете, ще си подарите незабравимо преживяване. Споделете радостта от четенето с близки и приятели и се насладете на прекрасната есен!