fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Романтика и трилър в разгара на лятото

6 мин.
Advertorial

Дали под парещото слънце на плажа или сред прохладата на планината, лятото винаги е подходящ сезон за разпускане в компанията на завладяваща романтична история или напрегнат трилър. Затова този месец в рубриката Книжарници „Хермес“ препоръчват ви предлагаме книги, с които да прекарате лятната си почивка по възможно най-добрия начин.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„Срещи по време на ваканция“ от Емили Хенри

Определяна като идеалното литературно бягство, тази романтична комедия ще ви срещне с двама много добри приятели пътешественици – Алекс и Попи, които ще ви отведат до няколко вълнуващи дестинации. Несъмнено ще се насладите както на забавните диалози и приятното чувство за хумор, така и на невероятно топли и чувствени моменти между общителната Попи и интроверта Алекс, докато двамата откриват, че приятелството им постепенно е прераснало в нещо повече…

„Безупречна репутация“ от Александра Маринина

Кримикралицата Александра Маринина представя поредния заплетен и интригуващ случай на Анастасия Каменская. Тя е наета от продуцентска компания да разкрие причините защо автор, който приема да екранизират книгата му, в последния момент се отказва. Малко след началото на разследването писателят е убит, а Каменская се оказва основната заподозряна. Тя е твърдо решена да докаже, че все още притежава безспорни професионални качества, и да разбере кой и защо иска да опетни репутацията ѝ.

Книжарница „Хермес“ – Хасково

„Това се случи на Майорка“ от Ема Страуб

Пренасяме се на слънчева Майорка, където семейство Пост и двойка техни приятели пристигат да прекарат мечтаната ваканция. Те дори не подозират, че животът на всеки от тях ще се преобърне. Наяве излизат неразрешени проблеми или ревностно прикривани тайни, които ще накарат героите да погледнат вътре в себе си и да осмислят безпристрастно отношенията си. Неочакваната развръзка и премерената доза хумор гарантират незабравими мигове с тази интригуваща история на фона на палми, море и нагорещени страсти.

„Погрешни стъпки“ от Катрине Енгберг

Сменяме екзотична Майорка с мистичната атмосфера на Копенхаген, където следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер разследват изчезването на 15-годишния Оскар. Версиите за бягство или отвличане бързо отпадат, когато е открит труп на момче, убито в нощта на изчезването на Оскар. Трескавото издирване скоро води да разкриване на шокиращите семейни тайни, които ще ви държат в напрежение до самия край.

„Да измамиш джентълмен“ от Сара Адамс

Издържана в духа на „Бриджъртън“, „Да измамиш джентълмен“ е чудесен избор за почитателите на историческите романтични четива.
За нея той е просто поредната ѝ мишена. Тя за него – чаровна измамница. Още в самото начало Карвър Ашбърн разкрива вероломните кроежи на Роуз. И решава да я победи в собствената ѝ игра. Всичко обаче се обърква, когато се случва нещо, което никой от тях двамата не е предвидил, а именно – че ще се влюбят лудо един в друг.

Книжарница „Хермес“ – Видин

„Лято край морето“ от Джени Хейл

Най-новият роман на Джени Хейл няма да разочарова почитателите ѝ, а и ще допадне на всеки любител на романтични четива.
Фейт се завръща в градчето Аутър Банкс на Източното крайбрежие, за да отпразнува юбилея на баба си със семейството си и готова да прости на сестра си предателството, прекъснало взаимоотношенията им преди години. Но плановете ѝ са осуетени от срещата с Джейк Бюканън, привлекателния работник, който довършва фасадата на вилата, в която са отседнали.

„Спаринг партньори“ от Джон Гришам

Джон Гришам представя първия си сборник с новели – три брилянтни истории, които ще изненадат и развълнуват читателя. „Завръщане“ отново ни среща с добре познатия адвокат Джейк Бриганс, но вече в съдебната зала. В „Ягодова луна“ главният герой Коуди Уолас е младеж, който очаква смърната си присъда за убийство, което не е извършил. А в „Спаринг партньори“ двама млади адвокати, които не могат да се понасят взаимно, наследяват фирмата на баща си, когато той влиза в затвора.

„С обич от Лондон“ от Сара Джио

Минало и настояще се преплитат на фона на един от най-живописните лондонски квартали, където се развива действието на новия роман на Сара Джио. След като млада библиотекарка неочаквано наследява от майка си книжарница в английската столица, тя се впуска в приключението, изпълнена с любопитство. Много скоро обаче на Валентина ѝ се налага да се зарови дълбоко в миналото на майка си, за да научи нейната история, изпълнена с дръзки мечти, аромат на книги и една красива, но обречена любов.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„Последната госпожа Периш“ от Лив Константин

Хипнотичен трилър, който феновете на напрегнатите психологически четива не бива да пропускат.
На пръв поглед Дафни Периш има всичко, за което една жена би могла да мечтае, благодарение на богатия си съпруг. Точно за такъв живот мечтае незабележимата и обикновена Амбър. Затова тя хитро се промъква в живота на семейство Периш, твърдо решена да заеме мястото на Дафни. Докато не става ясно, че и двете съперници са еднакво нещастни…

„Лятото на тайните“ от Барбара Ханей

Книжарница „Хермес“ – Хасково

Журналистката Клоуи напуска Сидни и пристига в градчето Буралея, където се надява да започне живота си начисто. Тихото градче ѝ предоставя както жадуваното спокойствие и сигурност, така и някои интересни запознанства, сред които се откроява сдържаният и мрачен главен редактор на местния вестник. Последвалите неочаквани събития ще убедят Клоуи, че не можем да избягаме от болката и нещастието дори да отидем накрай света. Но там може да ни очаква любовта…

Сигурни сме, че сред нашата селекция летни четива ще откриете своята книга, в чиято компания да прекарате един незабравим август. За повече предложения се обърнете към нашите книжари в книжарници „Хермес“ и потърсете на www.hermesbooks.bg.