fb
ВидеоМултимедия

„Книжчица“ – българската ръчно изработена детска книжка

1 мин.

Книжчица„Книжчица“ е българска интерактивна ръчно изработена книга, която чрез игра и забавление цели да развива усещанията за цвят, размер, форма и двигателните способности на малките деца.

Създателките на „Книжчица“ споделят, че за направата й са се вдъхновили от своите деца. При ежедневните занимания с тях се откроявали тези игри, които освен интересни, са и полезни за развитието на малчуганите.

„Това ни накара да се запознаем по-обстойно с метода Монтесори. И именно по него създадохме „Книжчица“, споделят дамите, които стоят зад проекта – Боряна Ташева, Елена Новакова и Милена Захариева, и допълват:

„Изработването на нашата „Книжчица“ минава през няколко етапа от поръчката: разкрояване, ушиване, монтиране, апликиране и накрая поставяне на името. Това отнема около 3 седмици.“

„Книжчица“ е „тиха“ книжка, защото детето изцяло се поглъща от активна играта с нея. Подходяща за деца от 1 годинка до 5-6-годишни, но много родители я поръчват за по-малки деца с идеята тя да е сред първите им учители.

Главното предимство на „Книжчица“ е, че е различна от другите детски книжки – изцяло ръчно изработена, персонализирана и съобразена с интересите на малчугана, при когото ще отиде.

 

[ + ]