fb
Книги и киноСпециални

Книжна поредица по сериала Stranger Things разкрива повече за миналото на Единайсет

1 мин.

Само с два сезона зад гърба си сериалът на Netflix Stranger Things се увенча с огромен успех и безброй фенове. Докато чакаме излизането на третия сезон, от Penguin Random House Books UK ни зарадваха с много специална новина. Съвсем скоро ще можем отново да се пренесем в градчето Хоукинс, но този път не на малкия екран, а сред страниците на книжна поредица, научаваме от Vice.

Първите две заглавия ще излязат тази есен, а вече се готвят и продължения, които ще включват в себе си повече информация за миналото на любимата на всички героиня Единайсет. Те се очакват през пролетта на 2019 г. Издателството сътрудничи тясно със създателите на телевизионната продукция, а авторка на книгите ще е Гленда Бонд, позната още с поредицата си Cirque American Series.

Самата Бонд сподели в профила си в Twitter повече за Suspicious Minds – първата книга, разкриваща предисторията на Stranger Things.

https://twitter.com/Gwenda/status/1005074846097735680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1005074846097735680&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fblogs%2Ftv-blogs%2Fstranger-things-books-plot-release-date-author-2336871

В допълнение ще бъде пуснат и специален пътеводител зад кулисите на сериала, даващ отговори на възникналите въпроси, който ще носи името Stranger Things: World Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion, както и подаръчно издание с твърди корици за по-млади читатели.

Това обаче не е най-хубавото! Ексклузивно в Entertainment Weekly можете да прочетете част от първата глава на романа, в която се разказва за участието на Тери, майката на Единайсет, в програмата на MKUltra. Откъса ще намерите тук.

Снимка на публикацията: Netflix