fb
НовиниПо света

Книжният клуб на Опра Уинфри се завръща с дебютен роман

2 мин.
opra uinfri

Дебютният роман на 53-годишната Синтия Бонд “Ruby” е най-новата книга, която Опра Уинфри горещо препоръча на последователите на читателския клуб Oprah’s Book Club 2.0, съобщава сайтът goodereader.com.

Тази селекция идва след цяла година мълчание. Като причина за дългата пауза Уинфри посочва желанието си да намери изключителната, “единствената” книга.

“Повярвайте ми, не е лесно да намеря думи, с които да опиша “Ruby”, защото преживяването да я четеш е несравнимо. Това е любовна история, история за призраци, история за наследство, за расова несправедливост и сексуално насилие.”, споделя Уинфри.

“Когато разбрах, че Бонд е на петдесет и три и това е първата й книга, си помислих: “Уау!”. Тази жена е родена да пише. Няма никакво друго обяснение за такъв ярък, изпепеляващ дебютен роман, който през страниците пронизва сърцето на читателя. Писането е призванието на Бонд. Няма спор. И когато разбрах, че тя повече от петнайсет години преподава писане на бездомни и младежи в риск, вече знаех, че е наистина специална.”, добавя още популярната телевизионна водеща.

С новото заглавие книгите препоръчани от Oprah’s Book Club 2.0 стават общо четири. Ето и пълния списък:

  1. “Моето приключение в дивото” от Черил Стрейд (юни 2012)
  2. “The Twelve Tribes of Hattie” от Аяна Матис (декември 2012)
  3. “The Invention of Wings” от Сю Монк Кид (януари 2014)
  4. “Ruby” от Синтия Бонд (февруари 2015)

Oprah’s Book Club 2.0 е общ проект на телевизионния канал The Oprah Winfrey Network и месечното списание O: The Oprah Magazine, който стартира през 2012 г.

Клубът е продължение на телевизионния “Читателския клуб на Опра” (Oprah’s Book Club), който просъществува 15 години, а в разцвета си беше важен индикатор за класациите на бестселърите и влияеше силно върху продажбите в САЩ.

Добавеното “2.0” в името подсказва за новия фокус на проекта, който е насочен към цифровите медии, и предполага използването на различни социални платформи, както и популяризирането на електронните книги и четци.