fb
БългарияНовини

Книжно предизвикателство: ЧитАлнЯта събира 2022 книги за 24 май

1 мин.

Сдружение за градски читални отново отправя книжно предизвикателство по повод 24 май. Кампанията се организира за поредна година, а целта е да бъдат събрани 2022 книги за обновяване на фондовете на българските библиотеки.

„Търсим книгите, които липсват от рафтовете им най-осезаемо, а читателите им са много. Това са нови детски книги (приказки, енциклопедии, детски и тийн романи, комикси и други любими на децата текстове за всяка възраст), съвременна българска литература, както и нови книги, издадени през последните 10 години“, уточниха организаторите от Сдружение за градски читални.

Инициаторите отправят предизвикателство и към големите компании в София да насърчат служителите си също да се включат в книжната кампания.
Даренията се приемат всеки ден, от 10 до 20 ч. в читАлнЯта в Градската градина.
„Всички, които се включат в кампанията, ще получат безплатна читателска карта за нашата библиотека“, допълниха инициаторите.

Изискванията за дарените книги са да бъдат нови, издадени след 2000 г. Няма да се приемат книги в лошо състояние, техническа литература, както и стари книги на чужди езици.