fb
БългарияНовини

Покажи красотата на българското море и спечели награда

1 мин.

Регионален инспекторат по образованието– Варна, Община Варна, Общински детски комплекс – Варна и Сдружение „Литературно общество”- Варна, обявиха началото на осмия национален конкурс за литература и компютърна рисунка „Морето, морето морето…“ 2013.

Конкурсът е индивидуален и право на участие в него имат ученици от цялата страна от І до ХІІ клас от училищата и извънучилищните звена, както и българи в ученическа възраст, живеещи в чужбина. Литературната част от конкурса е разделена в две подкатегории – поезия и проза, като всеки участник може да се включи с 5 стихотворения на морска тематика или от 1 до 5 разказа.

Класирането ще бъде направено в три възрастови групи: от І до ІV клас, от V до VІІ клас, от VІІI до ХІІ клас. Ще бъдат присъдени първа, втора, трета награда и по две поощрения за всяка възрастова група и раздел, както и специална награда на Кмета на Варна.

Литературни творби за конкурса се приемат до 31 октомври 2013 г.  като прикачен файл на електронния адрес odk.literature@gmail.com.

Пълната информация за осмия национален конкурс „Морето, морето морето…“ можете да откриете в публикувания статут на наградата.

[ + ]