fb
БългарияНовини

Конкурс за приказка вдъхновява учениците да станат учители

2 мин.

Фондация „ТЕБЕШИР“ организира Национален конкурс за приказка на тема „Моят учител е супергерой“ с медийното партньорство на „Аз чета“. Чрез конкурса инициаторите искат да провокират учениците да се замислят какво означава да бъдеш добър учител и да разкажат за учителите, които ги вдъхновяват.

В конкурса могат да участват всички ученици от 2 до 7 клас в три възрастови групи:

– 2 и 3 клас;
– 4 и 5 клас;
– 6 и 7 клас.

Всеки участник може да изпрати по една приказка, която трябва да бъде съобразена със следните изисквания:

1. Приказките трябва да бъдат написани на ръка, на хартия размер А4, като няма ограничения относно броя страници.
2. Няма ограничения относно жанра и формата на приказките.
3. Към всяка приказка да бъде прикрепен отделен лист със следните данни: трите имена на ученика, пълното име на училището, което посещава ученикът, и клас, телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник.

Приказките се изпращат от 12 март 2018 г. до 13 април 2018 г. на адрес: Фондация „ТЕБЕШИР“, София 1000, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №68, ет. 1, ап. 4.

Участниците в конкурса, класирани на първите три места във всяка от трите възрастови групи, ще получат специални награди. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на сайта на Фондация ““ТЕБЕШИР“ през май.

Фондация „ТЕБЕШИР“ организира конкурса „Моят учител в супергерой“ за втора поредна година. През 2017 г. над 800 ученици от цялата страна участваха в конкурс за рисунка, като изобразиха своите любими учители. Основната цел на кампанията e да мотивира най-способните млади хора да станат учители в български училища и да ги подкрепя в стремежа им да предоставят качествено образование.

Конкурсът се осъщестява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Издателство „Софтпрес“, Издателство „Рибка“ и Столична библиотека.

[ + ]