fb
Ревюта

Интриги и загадки в „Конспирация за короната”

1 мин.
konspiracia za koronata

konspiracia za koronataКонспирация за короната” на Майкъл Дж. Съливан поставя началото на поредицата „Откровенията на Ририя”, в която двама необикновени крадци ще се впуснат по следите на древна мистерия, приключения и загадки.

Ройс и Ейдриън са тандем, в който обединените им умения им дават възможност да изпълняват необичайни и опасни поръчки за всеки, който може да си плати. Въпреки че се опитват да останат в сянка и настрана от политиката и властта, съдбата ги поставя под светлината на прожекторите, когато несправедливо са обвинени за убийството на краля на Меленгар. Спасени на косъм от екзекуция, те се отправят на пътешествие, което ще постави само началото на пъзела, а бъдещата история ще бъде рамкирана.

Въпреки че романът е част от поредица, той може да се чете и като самостоятелна книга. Има своя развръзка и логичен край, но податките за по-мащабна история и всичко, което тепърва има да се случи, едва ли ще ви оставят на мира, докато не подхванете и следващата книга, и следващата, и така до края на поредицата.

Източниците на вдъхновение за част от идеите на Съливан са лесни за проследяване. Нифронската църква е подозрително близка до християнската, като препратките към католическата и православната църква започват директно от наименованията, та чак до структурата.

„Конспирация за короната” е класическо фентъзи, без да попада в клишетата, вземайки най-доброто от жанра и добавяйки свои собствени уникални елементи.

Прочетете още ревютата на Преслава за поредицата „Хрониките на Ририя“ – „Короносната кула“ и „Розата и бодилът“.