fb
@-книгиБуккросинг

“Кооп-книжарница” за свободни книги ще радва пловдивчани

1 мин.
koop-knizharnitsa

коопСвободна безплатна “кооп-книжарница” беше открита тази неделя на „Четвъртък пазара“ в Пловдив, съобщава cross.bg. Целта на инициативата е всеки любител на четенето да може да взима, оставя или разменя книги напълно безплатно.

”Кооп-книжарницата” на Фермерски пазар Хранкооп Пловдив е част от проекта “Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

В неделя доброволци се събраха и сглобиха стелажи за книги от дървени щайги, летви и конопени въжета на една от колоните във Фермерския пазар, а дарител подари на необичайната библиотека нова етажерка. Реализирането на тази идея е доказателство, че с малко средства, подръчни материали и желание е възможно да се осъществи едно полезно за всички начинание.

Организаторите на Фермерския пазар уверяват, че ще поддържат книжарницата постоянно, и канят всеки, който иска да остави или да вземе книга, да я посети.