fb
БългарияНовини

Кристин Димитрова и Елизабет Костова ще бъдат инструктори на Созополските семинари по творческо писане

2 мин.

Започна кандидатстването за Созополските семинари по творческо писане, което Фондация „Елизабет Костова“ организира между 29 и 31 май в античния Созопол, с допълнителна програма в Ямбол на 1 юни и 2-3 юни в София. Крайният срок за кандидатстване е 16 март, а инструктори работните групи ще бъдат Кристин Димитрова и Елизабет Костова.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорeщи страни, включващи, но неограничени до Австралия, Ирландия, Обединеното кралство и САЩ. Приемат се художествени текстове в жанра на романа и разказа.

За участие в семинара ще бъдат допуснати общо 10 кандидати. Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима, пишещи на български език, ще бъдат селектирани за участие като курсисти. Избраните участници получават частична стипендия, като Фондация „Елизабет Костова“ ще осигурява храна, настаняване и транспорт в страната, за времето на участие в семинара.

 

Програмата на семинара включва уъркшопове, индивидуални консултации, кръгли маси, лекции и четения. Уъркшоповете по творческо писане са предназначени за курсистите, допуснати до участие в програмата, като се осъществят в две езикови групи, българска и англоезична, които работят самостоятелно, под ръководството на утвърдени инструктори. За уъркшоповете, от всеки успешен кандидат се изисква да предложи за обсъждане работен откъс, в рамките на приблизително 20 страници (различен от текста, с който се кандидатства).

Повече информация и формуляр за кандидатстване ще намерите тук.

Созополският семинар по творческо писане през 2020 г. се осъществява с щедрата подкрепа на Посолството на Ирландия в България.

Снимка: Pexels