fb
БългарияНовини

Културен календар (19-25 август): Зелени библиотеки, концерти и изложба

2 мин.

В „Културен календар“ всеки понеделник ви разказваме за няколко от най-интересните събития в София до края на седмицата.

Ето предложенията ни за тази седмица:

Изложба „Влиянието на фермите за ценни кожи“ (19 август)

На 19 август в Галерията на открито в градина „Кристал“ се открива изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“.

Тя се организира от участниците в Националната гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи, а целта е да се представи реалността и вредното влияние на модната индустрия върху хората, животните и околната среда.  Можете да разгледате изложбата до 1 септември.

Концерт на Casual Threesome (20 август)

На 20 август в Кино Кабана може да се насладите на акустичен рок с Casual Threesome. Групата, създадена през 2010 г., залага както на авторски песни, така и на емблематични изпълнения на групи като Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, The Doors, Led Zeppelin и The Rolling Stones. Вокалистът на Casual Threesome Николай Воденичаров, освен един от финалистите в „Гласът на България“, е и един от най-запомнящите се гласове, които са звучали във формата. Концертът започва в 18.30 часа, входът е свободен, а събитието е част от проекта „Акустични следобеди“, финансиран по Столична програма „Култура“.

Концерт на духовия оркестър Vivo Montana (21 август)

На 21 август в 19.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина започне концертът на духовия оркестър Vivo Montana.  Бендът, който е създаден през 2009 г. от учителя по музика в Математическата гимназия в Монтана, е победител във формата „България търси талант“ през 2016 година.

Зелени библиотеки на три места в София (24 и 25 август) 

На 24 август в Борисовата градина и в парка „Младост 3“, а на 25 август – пред хижа „Алеко“ в Природен парк „Витоша“ Столичната библиотека организира летни читални. Там, освен да почетат хубава книга, столичани и гостите на града ще могат да получат и безплатна едногодишна читателска карта. Най-малките любители на книгата пък ще могат да оцветяват занимателни книжки и да рисуват. „Зелените библиотеки“ ще  работят от 10.00 до 14.00 часа.

„Културен календар“ се осъществява в партньорство с Дирекция „Култура“ на Столична община. Всички събития от лятната културна програма на открито на Столична община може да открите тук. 

Източник на изображенията: Дирекция „Култура“, Столична община