fb
НовиниПо света

Lego Group и американско издателство с общ проект

1 мин.
lego

Компанията Lego Group, която произвежда едни от най-любимите детски играчки, и издателството Little, Brown Books for Young Readers подписаха многогодишно споразумение за разработване на издателска програма, базирана на три от сериите на Lego, съобщава сайтът Детски книги, като цитира Digital Book World.

Очаква се първите 3 книги от проекта да бъдат на пазара през есента на 2015 година. Изданията ще бъдат публикувани като пълноцветни графични романи и е-книги, а целевата им публика са читателите на възраст от 6 до 11 години.

Книгите ще се основават на марките Lego Ninjago, Lego Friends и Lego Bionicle и ще съдържат оригинални истории за забавни приключения, които доразвиват игровата вселена на Lego и ключовите им теми за креативността, въображението и хумора. Освен това всяка книга ще включва ексклузивно съдържание, което да подсилва повествованието и да ангажира младите читатели допълнително.

„Горди сме и за нас е чест да работим с Lego Group по създаването на издателска програма, която да удовлетвори и вдъхнови младите читатели през следващите години”, изтъква Андрю Смит, старши вице-президент и заместник-издател в Little, Brown Books for Young Readers.

Като част от маркетинговата програма на новата серия издателството планира силно присъствие на конференцията Comic-Con в Сан Диего през юли, както и широко разпространение на глави от книгите и значително взаимно промотиране с Lego Group.

Двете компании работят за първи път заедно през 1994 г., като съвместно създават поредица от интерактивни книжки, базирани на строителните блокчета за предучилищна възраст Lego Duplo.