fb
ГалерияМултимедия

Чаша ароматно литературно очарование (галерия)

1 мин.
literaturen chai

Ако разгледате по-подробно рубриката „Как четеш?“, ще установите, че голяма част от хората посочват като любима напитка по време на четене чая. Напитка, достатъчно силна, но и ненатрапчива, за да не отклонява вниманието от интригуваща книга.

Сингапурският дизайнер Флора Чан (floramakesthings.com) обаче стига малко по-далеч във връзката между книгите и чая и създава една чаровна серия от „литературни“ чайове за марката Prologue.

„Всяка кутийка със сухи листа съдържа уникален бленд от аромати, които пресъздават характерното настроение на съответния роман. Дизайнът на кутиите включва мотиви от историите и други елементи, които са част от читателското преживяване“ споделя Флора Чан в своя блог.

В дизайна е използвана и специфична система от различни видове етикети, чрез които се разкрива различен вид информация. А на гърба на всяка опаковка е изписано и началото на всеки един от романите – „Лолита„, „Великият Гетсби„, „Моби Дик“, „Алиса в страната на чудесата“, „Дон Кихот“ и „Приключенията на Шерлок Холмс“.

Сигурни сме, че тази серия чайове ще има голям успех сред читателите, а защо не и в уютните литературни кафенета. Ние от своя страна се надяваме подобни проекти да срещаме и в България съвсем скоро.

А дотогава може да разгледате галерия с визиите на литературните чайове на Флора Чан (кликнете на снимките, за да ги видите в по-голям размер):