fb
БългарияНовини

Литературен клуб „Читател“ прави споделянето за книги още по-уютно

1 мин.

Дали още има някой, който се притеснява да споделя за прочетените книги? А дали още съществува онзи мит, че трябва да имаш университетска степен, за да говориш уверено за книги изобщо? Време е да оставим всичко това зад себе си и точно това е мисията на новия литературен клуб „Читател“, иницииран от сайтовете „Аз чета“ и „Читател“ и Читалище.то.

Първата среща на клуба е на 11 юли от 19 ч., когато ще темата ще бъде романа на Нарине Абгарян „Три ябълки паднаха от небето“ (изд. „Лабиринт“). Приятелите на клуба ще се събират два пъти месечно в Читалище.то – всеки втори и четвърти вторник, а книгите за всяко от обсъжданията ще се обявяват няколко седмици по-рано.

„Това ще бъде най-уютният литературен клуб досега. За обсъждане ще избираме сред най-любимите класики, но и сред най-важните и четени съвременни романи от България и света. Няма да подминаваме и най-хубавите детски книги, разбира се. Ще редуваме типове и жанрове, за да има по нещо за всеки. И най-важното – няма да анализираме, а ще усещаме литературата“, обяснява модераторът на клуба Анастасия Карнаух.

Срещите на литературен клуб „Читател“ ще бъдат със свободен достъп, а уютът на Читалище.то ще може да бъде допълнен с топла или студена напитка от бюфета. Вече е ясна и датата за втората дискусия – 25 юли, когато на фокус ще бъде „Серафина и черният плащ“ на Робърт Бийти (изд. „Софтпрес“).