fb
БългарияНовини

„Смълчаният читателски клуб“ кани отново любителите на книги и сладкиши в Читалище.то

2 мин.
Снимка: Петър Хаджиколев

Читателският клуб на Trouble Bakers възстановява традиционните си срещи в уютното пространство на Читалище.то. През изминалия месец „мълчаливите“ читатели отбелязаха Деня на числото „пи“ с първата си сбирка след продължителна пауза поради ограниченията заради COVID-19, а следващата среща вече е насрочена за 18 април (понеделник) от 19:00 ч. на ул. „Лавеле“ 11 в столицата.

Изборът на книги е оставен изцяло на участниците, няма предварително зададени заглавия или теми. Идеята на клуба е всеки да посвети един спокоен час на четенето, без да се разсейва с ползване на смартфон и други задачи. Участниците сами решават дали да си тръгнат след това или да останат за похапване на лакомства и обсъждане на прочетеното.

Входът за клуба е дарение на сума по избор в специалния буркан на Trouble Bakers в полза на благотворителна кауза. Този месец събраните средства ще подкрепят Фондация Проект Северозапад, която доставя ежедневно храна на възрастни хора от над 15 населени места в Северозападна България.

Местата са ограничени, затова е необходимо да заявите участие на лично съобщение до Facebook страницата на организаторите. Книжните сладкиши и солениши са осигурени от чудния кулинарен екип на Trouble Bakers, а от бара на Читалище.то можете да вземете чаша вино или други напитки. За още вкусни подробности следете събитието във Facebook.

„Смълчаният читателски клуб“ започва своите срещи в Читалище.то в края на 2019 година по модела на Silent Book Club на Гуенивиър Де Ла Мар – американска писателка и редактор, която се опитва да намери време за четене по време на майчинството. След появата на Covid-19 функционира предимно през летните месеци със сбирки на открито.