fb
БиблиотекитеБългарияНовини

Любими приказни герои оживяват по автобусна спирка в Търнава

1 мин.

 

търнава читалищеДецата от летните занимални на читалището в село Търнава ще изрисуват автобусната спирка в селото с герои от приказките, за да я разкрасят и да покажат любовта си към книгите и четенето, съобщава сайтът Детски книги.

“От няколко години се опитваме да изчистим спирката от информационните материали, които хората лепят и досега няма напредък.

Идеята за изрисувана спирка дойде още миналата година от Габриела Раловска, която е не само кмет на селото, но и председател на читалищното настоятелство. Децата от нашите летни занимания и техните ръководители от читалището приеха идеята и вече работата започна”, разказва Татяна Мариновска – библиотекар в НЧ „Напредък 1898“ в с. Търнава, област Монтана.

Заради обичта си към българските народни приказки участниците се спират насело търнава добре познатите “Косе Босе”, “Медената питка”, “Майчина сълза”, “Златното момиче” и ”Момче и вятър”. В реализирането на идеята се включват и доброволци – по-големи младежи от селото, родители на деца, посещаващи читалището, учители по рисуване от местното ОУ ”Христо Ботев”.

Изрисуваната спирка в центъра на Търнава ще бъде готова до няколко дни, а рисунките ще напомнят на всички пътуващи за детството.