fb
НовиниПо света

Бестселърът за Amazon „Магазинът за всичко“ взе наградата „Бизнес книга на годината“ за 2013

1 мин.

„Магазинът за всичко“ (The Everything Store) на журналиста Брад Стоун, посветена на онлайн гиганта Amazon и неговия създател Джеф Безос, взе наградата Бизнес книга на годината за 2013 г. Отличието се връчва от Financial Times и Goldman Sachs и бе присъдено на книгата на Стоун като „най-интригуващо и приятно бизнес четиво“ за тази година.

Журито за приза определи книгата като вдъхновяваща за младите предприемачи и изпълнена с множество мениджърски уроци. Според Лайънъл Барбър, редактор на Financial Times и председател на журито, „Магазинът за всичко“ е „книга, която всеки иноватор по света трябва да прочете“.

Победителят обаче сякаш по традиция не се приема еднозначно и макар да среща одобрението на читателите, преди няколко седмици получи ниска оценка от съпругата на Джеф Безос – Маккензи.

Вижте какво сподели Брад Стоун на церемонията по връчване на наградата.

Наградата „Бизнес книга на годината“ се връчва от FT и Goldman Sachs от 2005 година насам. Победител миналата година стана разследването на Стив Кол „Private Empire: ExxonMobil and American Power“ („Частна империя: ExxonMobil и американската власт“), посветено на опериращия в сериозна потайност петролен гигант ExxonMobil.