fb
Ревюта

Магически свят! Виж „Животните в природата“ с 3D очила

1 мин.

С навлизането на новите технологии в живота ни и промяната на възприятията на добрите стари енциклопедии все по-често им се налага да се доказват. Вече не е достатъчно да предлагат важна и достоверна информация под формата на текст и картинки/графики/диаграми – тя трябва да е представена по забавен, вълнуващ и интерактивен начин, за да грабне вниманието на малки и големи.

„Магически свят. Животните в природата“ (изд. „Фют“) е енциклопедично издание, което среща децата над 8 години с животинския свят във всички части на планетата. Подходът към запознанството с изключително интересните и доста непознати видове е новаторски: книгата ни превежда през Конгоанската гора, пустинята Симпсън, Лох Ломонд, Андите, морето Рос, гората Редууд, тайгата на Източен Сибир, Серенгети, река Ганг и рифът Апо. На пръв поглед изборът точно на тези местности (сравнително непопулярни според учебниците) изглежда странен, но по-внимателният прочит на информацията относно местоположение и местообитание показва ясно, че съставителите на книгата са обхванали всичко – от екваториалните тропични гори и пустини, та чак до полярните области.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!