fb
Ревюта

Тайните на безсмъртния Никола Фламел: Некромантът

1 мин.
nekromantat-skot

nekromantat-skotВ предишната книга от поредицата на Никола Фламел – „Вълшебницата“, напрегнатото бягство от Рогатия бог и неговия Див лов отведе близнаците Джош и Софи Нюман при мегалитния паметник Стоунхендж, който работи и като лей – портал… за онези, умеещи да го активират, разбира се.

Оставяйки доктор Дий на съдбата му, близнаците и Фламел се пренасят в Сан Франциско…за да се изправят пред началото на края!

Ще успее ли английският магьосник с помощта на коварната, безскрупулна и отмъстителна Вирджиния Деър да оплете Джош в мрежите си? Дали древният бог Один ще залови Дий преди разярените Тъмни Древни? Какво е да си утлага и къде живее Прометей – Повелителят на огъня?

Много въпроси търсят своя отговор в „Некромантът“… Пернел и Никола, Ифа от Сенките и майсторът на меча – Нитен, Софи и Прометей търсят пътя към душата на Джош, завладяна от чудовищния образ на Архонтката Коатликуе.

Има ли нещо, способно да раздели неразделимите брат и сестра – двамата, които са един и единият, който е всички?

Какво могат да предизвикат Четирите меча на силата и защо чудовищата, затворени на Алкатраз все още не вилнеят из Сан Франциско… това и още три пъти по толкова ще намерите в четвъртата книга от любимата ми поредица за Никола Фламел!