fb
Книги и киноСпециални

Майкъл Фасбендър по следите на Снежния убиец в екранизацията на „Снежния човек“ [трейлър]

1 мин.

Екранизацията на едноименния роман на Ю НесбьоСнежния човек“ (изд. „Емас“) ще изпрати любимеца на милиони зрители Майкъл Фасбендър по следите на Снежния убиец. Ще му помага сексапилната Ребека Фъргюсън („Мисията невъзможна: Престъпна нация“), а сред основните актьори в лентата на Томас Алфредсон („Дама, поп, асо, шпионин“) ще видим и Вал Килмър и носителя на Оскар Джей Кей Симънс („Камшичен удар“).

Когато главният инспектор на елитна полицейска група Хари Хуле (Фасбендър) започва разследването на убийство по време на първия сняг, опасенията му, че мистериозен сериен убиец отново се е развилнял, се засилват с всеки изминал ден. С помощта на находчивата новобранка Катрине Брат (Фъргюсън), полицаят ще трябва да разнищи случаи на повече от десетилетие, както и най-новия такъв, с надеждата, че ще успее да надхитри злодея, преди да е паднал следващият сняг.

„Филмът е заснет изцяло Норвегия – в градовете Осло и Берген, както и местността Рюкан. Това прави сцените и смразяващия ужас, който сковава всички, още по-реалистични. А за зрителите пред големия екран остава само да се надяват да не завали сняг“, разказват разпространителите от Форум Филм България.

Лентата ще се завърти на големия екран у нас на 13 октомври.

Вижте ревюто на Митко Аврамов за романа на Ю Несбьо с един от най-смразяващите случаи на инспектор Хари Хуле.