fb
Ревюта

Многото шапки на добрия бизнес

2 мин.
de bono

de bonoСега ще ви разкажа за една книга, която е страхотно реализирана идея за маркетингов инструмент за разпространение на информацията за голямо събитие. „Малката лилава книга за НЕстандартното мислене“ е разработена от консултантската компания Projecta, като съпътстващ материал към предстоящия в края на септември семинар на един от най-големите бизнес-мислители на ХХ век Едуард де Боно.

Самият де Боно е признат консултант, чийто методи се ползват в някои от най-големите компании по света. Книгите му са преведени на над 40 езика, а аз определено останах приятно очарован, когато преди време прочетох „Как да притежаваме красив ум“.

Предполагам, че в Projecta са спазвали много стриктно съветите на де Боно и са приложили латералното мислене, за да измислят тази „Малка лилава книга“ като тийзър за семинара. На практика всички, които досега само са чували за Едуард де Боно, могат в рамките на 30 страници да се запознаят с основните му концепции и дори да получат основни напътствия как да ги прилагат.

В книгата ще разберете какво са техниките „Шестте мислещи шапки“, „Силата на възприятието“, „Простота“, а авторите не са пропуснали да направят препратка и към събитието в НДК на 23 септември, където Едуард де Боно ще представи други две техники – „Провокация“ и „Случайна дума“.

Може би най-хубавото качество на „Малката лилава книга за НЕстандартното мислене“ – дава възможност да си купите билети за семинара на Едуард де Боно с 10% отстъпка, благодарение на кода, който можете да откриете в края на книгата. Но тъй като „Аз чета“ е медиен партньор на събитието, можете да ползвате кода Azcheta-12-X1, който ще ви донесе 12% отстъпка за стандартна или VIP регистрация, но не включва студентска.