fb
БългарияНовини

„Малка мишка в голямо приключение“ оживява в куклена онлайн пиеса

2 мин.

Първият детски роман на писателката Цвета Белчева – „Малка мишка в голямо приключение (изд. „ЦветаБук“), оживява в куклена пиеса, съобщи Лети Живкова инициаторът на проекта и създател на поредицата “Театър в куфар с Лети”. Книгата ще бъде представена под формата на драматургична адаптация, а премиерата и ще бъде онлайн.

Романът „Малка мишка в голямо приключение“ е посветен на смелите – тези, които се борят със страховете си, а не се крият в някоя дупка; тези, които помагат на изпадналите в беда; тези, които са готови винаги да завържат приятелство и да държат на него. Малката мишка с уханно име Джинджифила Розмаринова Дългоопашатова е решена да спаси кралското бебе, което един ден загадъчно изчезва. Тя не просто ще се опълчи на своята майка, която очаква от нея да бъде послушна, да си стои у дома и да бъде като нея, но по време на дългия изпълнен с приключения и много нови приятели път, тя ще открие себе си.

Куклената постановка ще бъде представена в няколко последователни етюда и ще бъде последвана от приложно ателие.

Премиерата е на 30 юли от 19:19 ч. и може да бъде гледана тук:

Децата могат да създадат свои театър в кутия и да разиграят видяното като използват материалите, предоставени от организаторите от тук.

Цвета Белчева е съвременен детски писател, автор още на сборника с приказки „Аз искам да бъда…“ и романа с образователен характер „Тялото говори”. Автор е и на детското криминале “Инспектор Бу в разследване на КОЙ се опита да отрови капитан Пърси”, което се разпространява безплатно и може да се чете на сайта на писателката tsvetabelcheva.com.
Цвета Белчева е носител на наградата „Бисерче вълшебно“, в категория „Нещотърсачи“ за 2018 г. за книгата си „Тялото говори“.


Поръчайте книгите на Цвета Белчева от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.