fb
Ревюта

„Малката сова и други нощни животни“ ще ви изненада с любопитни факти за познати създания

1 мин.

„Малката сова и други нощни животни. Разказ за живота на нощните животни“ е част от поредицата „Да се запознаем!“ на издателство „Фют“, предназначена за малките любопитковци с интерес към фауната. Автор на книгата е Фридерун Райхенщетер, а симпатичните реалистични илюстрации са на Ханс-Гюнтер Дьоринг.

Книгата е най-подходяща за деца между 4 и 7 години, но у дома аз бях в ролята на слушател, докато 7-годишната ми дъщеря четеше и ми задаваше въпроси по текста. И двете се забавлявахме много, а аз се обзалагам, че и вие ще бъдете изненадани от информацията за някои от нощните животни. Оказа се, че у дома сме доста боси по въпроса за светулките и бяхме изумени от факта, че ларвите им са месоядни и се превръщат в светулки едва след 3 години!!! Вярвам, че сте виждали и таралежи – в големите градове се срещат много често в градинките в междублоковите пространства. Може би не знаете, че те имат близо 7000 бодли, между които обаче се настаняват бълхи и кърлежи за неудобство на таралежите.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!