fb
@-книгиБуккросинг

Младежи от Велико Търново даряват библиотека на града

1 мин.
shkaf- veliko-turnovo

Младежите от студентски клуб „Европа” към Европейския информационен център в старата столица организират създаването на безплатна улична библиотека. Те са нарекли инициативата си  „Шкафъ“, тъй като ще предоставят ремонтиран и украсен от тях самите шкаф за начинанието.

Желанието ни е книгите, които ще наредим в нея да бъдат дарени от жителите на Велико Търново, ето защо и инициативата е под надслова „Книги от хората за хората“ – това ще бъде един общ подарък от всички нас за самите нас. Целта е да събудим интереса на хората, и най-вече на младите, към книгите“-  споделят организаторите.

Библиотеката първоначално ще бъде поставена пред Европейския информационен център, а официалното откриване е на 22 март. Всички, които искат да дарят книги, могат да се свържат с младежите от студентския клуб чрез официалната фейсбук страница на инициативата „Шкафъ“ или на имейл адреса на ЕИЦ Велико Търново office@europeinfocentre.bg.

Инициативата се осъществява в рамките на младежка социална кампания по проект „Мрежа на Европейски Младежки Антени „Европа 2020”. Съпътстващи инициативи ще бъдат поставянето на кутии за събиране на книги в училища в града, флаш моб на тема „Знанието е сила“ и  снимки на тема „Моята любима книга“ .