fb
БългарияНовини

„Младият Пловдив чете“ и „Бисерче вълшебно“ насърчават детското четене

1 мин.
mladiat plovdiv chete

biserche valshebnoСреща на тема „Награда „Бисерче вълшебно“ като метод за насърчаване на детското четене в помощ на възрастните“ ще се проведе на 19 март от 11 часа в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив като част от инициативата „Младият Пловдив чете„.

По време на срещата Валентина Стоева, главен редактор на сайта „Детски книги“ и редактор „Детска литература“ в Аз чета, ще представи целите и механизмите на единствената българска награда за детска литература, чието жури са децата, и ще представи практически съвети за приложение на наградата в семейството, училището и библиотеката.

Организаторите канят всички активно работещи за каузи в подкрепа на четенето и ограмотяването на разговор с Валентина Стоева, за да почерпят вдъхновение, нови идеи и нови добри практики.

„Вярваме, че би било истински ценно, ако всяко пловдивско училище и библиотека излъчи избрани свои представители за участие, които да станат Посланици на „Награда „Бисерче вълшебно“ в своето училище, читалище, библиотека. Посланик може да стане само този, който повярва, че „Награда „Бисерче вълшебно“ е важна и полезна.“, приканват организаторите.

Желаещите да вземат участие трябва да потвърдят присъствието си във фейсбук или на e-mail: janet45.plovdiv@gmail.com.