fb
Ревюта

Моята великденска книга с игри

2 мин.
moiata-velikdenska-kniga

moiata-velikdenska-knigaАко сте от родителите със сръчни ръце, а  децата ви обичат да творят, ще ви предложим една чудесна книжка с  множество чудесни предложения за великденско творчество.

Какво можете да намерите в „Моята великденска книга с игри”? Мммм, да видим:

–          Как да си направите великденска картичка

–          Как да си направите великденско гнездо за яйчица

–          Как да си направите зайче от шишарка

–          Как да си направите пухкави пиленца

И една идея, която аз много харесах, защото се вписва чудесно в темата за традиционната „Зелена седмица“ на сайта на „Детски книги” и оползотворяването на боклуците, а именно как да си направим хранилка за птици от пластмасова бутилка.

Когато малките ви помощници се изморят да прекопират, изрязват, лепят и апликират, предложете им да изпробват наблюдателността си и да открият скритите животни и неоцветени яйца на страниците на книжката. После дайте воля на въображението им при оцветяването, а след това заедно се научете стъпка по стъпка да рисувате зайче.

За още настроение в „Моята великденска книга с игри” (изд. Фют) има и великденска игра, в която може да участва цялото семейство. А за да сте напълно подготвени за празника, в книжката има и указания за направата на празнична шапка и маска на зайче.

И докато се забавлявате, да не пропуснете да боядисате великденските яйца! Нямам никакви съмнения, че децата ви с радост и ентусиазъм ще участват в декорацията им, затова им предложете и включените в книжката над 60 стикери!

Прочетете още за най-интересните обичаи по света на Велика събота, а също и великденските истории на писателките Весела Фламбурари и Керана Ангелова на сайта Detskiknigi.com!

Ревюто е публикувано за първи път на сайта Detskiknigi.com

[ + ]