fb
СпециалниЧети с мен

Монтана се присъединява към кампанията „Чети с мен“

1 мин.
cheti s men
Още един български град се включи към инициативата „Чети с мен“. Регионална библиотека ”Гео Милев” в Монтана взе участие в кампанията с Ден на отворените врати на 26 септември (петък), като всички посетители на библиотеката получиха подарък безплатен абонамент за една година. Събитието завърши с награждаване на участниците в Маратона на четенето „Децата на Монтана четат”. За победителите награди осигури Председателя на ОБС инж. Иво Иванов.
„Чети с мен“ е мащабна кампания с цел насърчаване на четенето и грамотността, организирана от Министерството на културата, Министерството на образованието, сайтовете „Аз чета“, „ Книголандия“ и„Детски книги“. Кулминацията ще бъде масово четене, което ще се проведе на 28 септември в София и много други градове.
Монтана ще отбележи събитието на 28 септември, като организира читателска среща с Ели Томинска – авторка на книги за деца и поетични книги. Събитието ще се проведе от 11:00 ч. в регионална библиотека „Гео Милев“ по инициатива на Четвърто основно училище.