fb
БългарияНовини

Мотовете на Радостина Николова – скоро и на театралната сцена

2 мин.

Поредицата за мотовете на Радостина Николова ще оживее до края на годината и на театралната сцена. Това стана ясно по време на представянето на четвъртата книга от поредицата “Вълшебникът се смее последен” във вторник вечерта в София.

Йоанна Темелкова и Радостина Николова

Зад проекта за театрален спектакъл стоят Йоанна Темелкова, актрисата, благодарение на която историите за мотовете звучат изключително убедително и увлекателно в платформата за електронни и аудиокниги Storytel, и Мирена Керезова, създател и главен редактор на първия български информационен сайт за театър – LoveTheater.bg.Вярваме, че ще се получи нещо невиждано”, заяви Йоанна Темелкова.

До два месеца пък всички фенове на мъничките създания ще могат да се сдобият и с малък плюшен мот. Пухкавите Мукс и Пагу ще се продават на сайта наиздателство “Мармот”, а приликата им с красивите илюстрации на Мелина-Елина Бондокова е поразителна.

А за всички любители на аудиокнигите, в Storytel вече са достъпни първите три части от поредицата за мотовете, както и кратката празнична история “Коледните вулнения на света на мотовете”.

Премиерата на “Вълшебникът се смее последен” не мина и без малки вълшебства. За всички малки (а и големи) посетители имаше подарък – вълшебна пръчица, а съоснователят на “Корпус за бързо гърмене” Златина Димитрова показа няколко “вълшебства” с химични съединения.

Гостите на събитието имаха и уникалния шанс да си закупят двете книги с приказки от света на мотовете, предназначени за най-малките читатели. Книгите изключително бързо свършиха по време на декемврийския панаир на книгата в НДК, а от тях в издателството са останали съвсем малко бройки.

Може да поръчате „Въшебникът се смее последен“ от Ozone.bg с 10% отстъпка с код azcheta. А откъс от книгата прочетете тук.

Снимки от събитието разгледайте в галерията.

[ + ]